Absolwentka dziennikarstwa na Uniwersytecie Warszawskim, dyplomowany coach zdrowia (Colegium Civitas), pasjonatka zdrowego stylu życia.
Współzałożycielka agencji reklamowej 4DB oraz redaktor naczelna nieistniejącego już Warszawskiego Poradnika Ślubnego, współpracowała z Dawidem Wolińskim, marką Lilou, wydawnictwem Adam & Eve, agencjami Pattern i White.
Prowadzi dwa blogi kulinarne, program o żywieniu dzieci w Kuchni+ oraz czwartkową kuchnię w Dzień Dobry TVN. W 2017 roku została ambasadorem marki Lidl oraz zwyciężyła w drugiej edycji programu Agent Gwiazdy.
Jest ekspertem w dziedzinie żywienia maluchów. Jej książka "Gotuj zdrowo dla dzieci" - wydana we współpracy z programem MiniMini+, gdzie stała się ambasadorką zdrowego żywienia dzieci, zawiera autorskie przepisy, które łączą w sobie zarówno żywność wspierającą zdrowie i odporność maluchów jak i dania, które są atrybutami udanego dzieciństwo. Z myślą o swoich dzieciach stworzyła blog kulinarny Mamałyga.
Publikowane tam przepisy nie przypominają klasycznej, polskiej kuchni - są raczej zbiorem składników ubranych w potrawy, które przede wszystkim mają wzmocnić układ trawienny, podkręcić metabolizm, budować ODPORNOŚĆ. Nie przekonuje do zmiany nawyków żywieniowych, a jedynie zachęca w imię zasady: zmiana to droga, a droga może stać się przygodą. Podaje konkretne wskazówki i rozwiązania jak rozpocząć swoją rewolucję na talerzu, która skutecznie przełoży się na inne aspekty życia: relacje międzyludzkie, postrzeganie siebie i swoich bliskich. I przede wszystkim zamiast namawiać - zachęca, zamiast oceniać - usprawiedliwia, zamiast indoktrynować - pozostawia wybór. W imię złotej zasady "Możesz być kim chcesz!"
Jako trener kulinarny między innymi w Instytucie Sztuki Kulinarnej, odnajduje swoją misję podczas spotkań z uczestnikami, którzy tak jak ona uwielbiają gotować. Z wielką energią prowadzi warsztaty z zakresu kuchni tajskiej. O swoich przygodach kulinarnych opowiada za pomcą anegdot. Uczy magii i wirtuozerii w kuchni.
OneMoreThai to blog kulinarny, gdzie znajdziemy dosłownie wszystko o kuchni Tajskiej. Publikuje tu ulubione tajskie dania, których uczyła się w Tajlandii podczas swoich wypraw kulinarnych. Uczyli ją zarówno tajscy mistrzowie jak i tajska ulica. Jak sama mówi, tajska kuchnia to jej pasja więc gotuje OSTRO!
Na swoim koncie ma również książkę: W mojej tajskiej kuchni, która jest pierwszą w Polsce książką kulinarną o tajskiej tematyce, napisaną przez polskiego autora.
Prezenterka kulinarna w Dzień Dobry TVN, gdzie prowadzi cyklicznie swoją czwartkową kuchnię, w której pokazuje widzom jak szybko, smacznie i zdrowo przygotować sobie posiłki. Jest kolorowa, a jej kuchnia zawsze ma pierwiastek edukacyjny. Łączy pasję gotowania z funkcją coacha zdrowia.
W ramach współpracy z DDTVN powstały jej dwa cykle: "O(D)ŻYWIENI" - Swoim bohaterkom wyrzucała śmieciowe jedzenie z lodówek i szuflad i cierpliwie uczyła je nabierania świadomości w kuchni. "KUCHNIA WIDZA" - Lajfy bezpośrednio z kuchni widza. A przy okazji gotowanie, kontakt z widzem, kontakt z prowadzącymi, rozwiązywanie ich problemów i świetna zabawa.
Dodatkowo prowadzi w Kuchni+ program kulinarny "Ugotuj mi mamo", w którym gotuje zdrowo i smacznie razem z dziećmi.