NAJBLIŻSZE WARSZTATY

KIERUNEK TAJLANDIA

KIERUNEK TAJLANDIA

Czyli najlepsze smaki kuchni tajskiej w moim wydaniu!

18.06.201918:30 - 22:30
Warszawa
Skład bananów
ul. Postępu 5
Zapisz się
Opis warsztatu

Zapraszamy na autorski cykl warsztatów z oryginalnymi kompozycjami trenerki oraz, jak zwykle, porządną dawką wiedzy i inspiracji. Podyskutujemy o kulinarnej kulturze Tajlandii oraz jej zróżnicowaniu pod względem geograficznym, poznamy nietypowe produkty oraz techniki gotowania i wreszcie przygotujemy pięć wyśmienitych dań, które przypadną do gustu najbardziej wybrednym podniebieniom. Kurs polecamy szczególnie osobom, które mają już za sobą pierwsze doświadczenia z kuchnią tajską.

Menu
  • Smażone małże w ostrym sosie chilli (Hoy Mang Pu Lourk)
  • Wołowina z pieprzem w sosie chińskim (Phad Nuea Rad Na)
  • Kalmary nadziewane wieprzowiną z grzybami shitake+(Phlat Plaa Meuk Yat Sai)
  • Czerwone curry z tofu, warzywami i czarnym sezamem (Kaeng Phed)
  • Kokosowa zupa owocowa z limonką i cynamonem